Helge V. Keitel Puusta katsoen uutishuoneesta näkee paremmin sinne, missä aita on matalin.

Mijas kirkko

Espanjan Aurinkorannikolla on talvikaudella kaksi suomalaista pappia, joilla on vihkimisoikeus. Costa Blancan alueella ja Kanarian saarilla on talvikautena omat papit, jotka myös toimittavat vihkimisiä.

Erikseen sovittaessa voidaan joskus vihkiminen toimittaa myös muualla Espanjassa, esimerkiksi Barcelonassa, Madridissa tai Mallorcalla.

Vihittävistä ainakin toisen tulee olla Suomen kansalainen eikä se toinen osapuoli voi olla espanjalainen. Paikalliset haluavat vihkiä omat kansalaisensa itse!

Suomesta pitää olla mukana avioliiton esteiden tutkinta (entiseltä nimeltään kuulutukset). Se tehdään kotiseurakunnan kirkkoherranvirastossa, johon pariskunnan kannattaa mennä yhdessä. Poikkeustilanteissa avioliiton esteiden tutkinnan voi suorittaa kirjallisesti esimerkiksi ulkomailta käsin.

Viikon kuluttua avioesteiden tutkinnasta kirkkoherranvirastosta saa paperin, jonka perusteella vihkiminen voidaan suorittaa.

Useissa seurakunnissa on myös tapana antaa jo tässä vaiheessa vihkiraamattu mukaan varsinkin, jos kertoo, että vihkiminen toimitetaan ulkomailla.

Todistus avioliiton esteiden tutkinnasta on voimassa neljä kuukautta. Se on ainoa paperi, joka Suomesta tarvitaan ja siihen myös aikanaan kirjoitetaan tiedot vihkimisestä.

Kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat ovat kirkon jäseniä ja rippikoulun käyneitä. Nämä tiedot ilmenevät esteiden tutkinnasta annetussa todistuksessa.

Vihkimisaika on syytä varata papilta useita kuukausia ennen toivottua vihkimisen ajankohtaa. Espanjassa olisi hyvä tavata ennen vihkimistä vihkivän papin kanssa. Silloin voidaan vielä sopia joitakin yksityiskohtia ja tarkastaa paperiasiat.

Aurinkorannikon seurakunta perii toimitusmaksuna vihkimisistä 150 euron suuruisen korvauksen, jonka voi maksaa myös etukäteen Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan tilille Suomessa.

  • Suomessa, Nordea FI 89 20661800 021623 (BIC NDEAFIHH)
  • Espanjassa, Banco la Caixa 2100 2678 92 0201002129

 

http://www.suomenkirkkoespanjassa.net/ajankohtaista/avioliittoon-vihkimi...

 

Matkakorvauksia ei tarvitse maksaa, jos vihkiminen on seurakuntamme perustoiminta-alueella eli jossain Malagan ja Marbellan kaupunkien välillä. Toimitusmaksu on samansuuruinen Costa Blancalla ja Kanarian saarilla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.